Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΩΤΕ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΟΥΖΟ















Το ούζο είναι ένας ιδανικός τρόπος να συγκεντρωθεί μία παρέα γύρω από ένα τραπέζι και να περάσει στιγμές ποιοτικής συναναστροφής. Και φυσικά μεζές χωρίς ούζο δε γίνεται! Ένας ελαφρύς και αρωματικός ουζομεζές που φτιάχνεται στο λεπτό είναι και ο σημερινός! Καλό είναι να προμηθευτείτε φρέσκες γαρίδες, καθώς είναι πολύ πιο νόστιμες και τρυφερές από τις κατεψυγμένες και τα κεφάλια τους δίνουν ιδιαίτερο άρωμα στο φαγητό!

Υλικά:
  • 12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες με τα κεφάλια
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Λίγο φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. ούζο
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σοτάρω τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το φινόκιο μαζί με το γλυκάνισο με λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτω τις γαρίδες και σοτάρω για 2'-3'. Σβήνω με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ πασπαλίζω με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου