Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ













Η σημερινή συνταγή προσφέρεται για φαγητό με παρέα όταν έχουμε προγραμματίσει μπάρμπεκιου, αλλά δε θέλουμε να λερώσουμε σχάρα και να είμαστε συνεχώς πάνω από το κρέας να μην καεί! Εναλλακτικά, λοιπόν, μαρινάρουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε στο φούρνο, έχοντας το πλεονέκτημα να αποκτούμε και σάλτσα με την οποία μπορούμε να αρωματίσουμε ένα συνοδευτικό πιλάφι ή βραστά ή ψητά λαχανικά! Είναι περιττό να αρχίσουμε να παινεύουμε τη γεύση. Τα υλικά άλλωστε μιλούν από μόνα τους!

Υλικά:
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο σε παϊδάκια
Για τη σάλτσα:
  • Λίγο χυμό λεμόνι
  • 1/4 κ.γ. καρδάμωμο
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1,5 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμάς
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ξερός βασιλικός
  • Πάπρικα

Εκτέλεση:
Ανακατεύω τα υλικά της σάλτσας και μαρινάρω το κοτόπουλο για 2 ώρες. Ψήνω στο φούρνο μαζί με τη μαρινάδα στους 200°C για 45' περίπου. Σερβίρω με ό,τι συνοδευτικό προτιμώ περιχύνοντας το φαγητό με τη σάλτσα από το ταψί (θα έχει προκύψει αρκετή ποσότητα) και πασπαλίζοντας με τα μπαχαρικά του σερβιρίσματος.
  • Μπορώ αντί για καρδάμωμο να χρησιμοποιήσω ρίγανη, τζίντζερ τριμμένο ή σκόνη, θυμάρι ή κάποιο άλλο μυρωδικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου