Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΨΑΡΟΜΠΙΦΤΕΚΙΑ












Πάντα φροντίζουμε να ανακαλύπτουμε ή να εφευρίσκουμε καινούριους τρόπους να τρώμε ψάρια. Συνήθως ένα ψάρι το τρώμε ψητό, βραστό ή τηγανιτό. Εμείς το κάναμε και μπιφτέκι, το οποίο θα είναι αγαπητό και από τα μικρά παιδιά που με τα ψάρια έχουν κάποιο πρόβλημα και τα αποφεύγουν!

Υλικά (για 4-5 μεγάλα μπιφτέκια):
  • 500 gr. φιλέτο άσπρου ψαριού ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • 1 φλ. νιφάδες βρόμης περασμένες στο multi να γίνουν σκόνη (ή αλεύρι)
  • 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι άσπρο
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός λεμονιού (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:
Ζυμώνω μαζί όλα τα υλικά εκτός από τη βρόμη (ή το αλεύρι) μέχρι το μείγμα να γίνει εύπλαστο. Αν έχω χρόνο το αφήνω στο ψυγείο για 30' να σφίξει. Φτιάχνω 4-5 μεγάλα μπιφτέκια και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35' περίπου (ανάλογα και με το μέγεθος των μπιφτεκιών). Μπορείτε να τα ψήσετε και σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αφού πρώτα τα αλευρώσετε ελαφρά. Σερβίρω με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο και συνοδεύω αν θέλω με μία ρυζοσαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου