Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Οι ρυζοσαλάτες είναι ένα είδος σαλάτας που προτιμώ ιδιαίτερα, καθώς αποτελούν ιδανικό συνοδευτικό για υγιεινά γεύματα, ειδικά όταν πρόκειται για ψητά ψάρια. Αυτή η εκδοχή έχει αρώματα από φρέσκα μυρωδικά, μανιτάρια και την πιπεράτη επίγευση της ρόκας! Το πλεονέκτημα είναι ότι ουσιαστικά δε χρειάζεται να κόψουμε κι άλλη σαλάτα, αφού αυτή η παρασκευή παίζει και το ρόλο αυτό! Άλλο ένα βασικό πλεονέκτημα είναι ότι δε χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο στην προετοιμασία της, αφού ουσιαστικά πρόκειται για απλή ανάμιξη υλικών!

Υλικά:
  • 1,5 φλ. ρύζι ανάμικτο με άγριο
  • 500 gr. μανιτάρια της αρεσκείας μου σε φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 χούφτα ρόκα ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ.γ. κόλιαντρος σε σκόνη
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
Για τη vinaigrette:
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • Ξύσμα 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση:
  1. Βράζω το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό και το στραγγίζω.
  2. Αλατοπιπερώνω και ψήνω τα μανιτάρια σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι σε δυνατή φωτιά σε δύο δόσεις, μέχρι να γίνουν.
  3. Ανακατεύω το ρύζι και τα μανιτάρια με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Ανακατεύω τα υλικά της vinaigrette, περιχύνω τη σαλάτα και σερβίρω.
  • Αντί για ρόκα δοκιμάστε κάρδαμο, εάν βρείτε! Κάνει τη σαλάτα πιο πικάντικη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου