Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΡΕΓΑΛΙ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ













Το Πάσχα έχουμε όλοι μας συνηθίσει να τρώμε μαγειρίτσα σε διάφορες παραλλαγές ανά την Ελλάδα. Στη Μάνη φτιάχνουν το ρεγάλι, ένα είδος κοκκινιστής αρνίσιας συκωταριάς και αντεριάς με κρεμμύδια και έντονα αρώματα μπαχαρικών. Εμείς το παρουσιάζουμε σε παραλλαγή με συκωτάκια κοτόπουλου.

Υλικά:
Για τη σάλτσα:
  • 5 κρεμμύδια σε σκελίδες
  • 4 σκ. σκόρδο χοντροκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 ντομάτες σε καρέ
  • 2 κ.σ. πελτές διαλυμένος σε 1 φλ. νερό
  • 150 ml. κόκκινο κρασί
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. καυτερό μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
Για τα συκωτάκια:
  • 750 gr. συκωτάκια κοτόπουλου
  • Πιπέρι
  • Δεντρολίβανο
  • Ρίγανη
  • 150 ml. κόκκινο κρασί
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Σωτάρω σε κατσαρόλα με λίγο λάδι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα με τη δάφνη. Χαμηλώνω τη φωτιά στο ελάχιστο και ψήνω τα κρεμμύδια για 20' μέχρι να καραμελώσουν. Δυναμώνω τη φωτιά και προσθέτω τη ντομάτα και τα μπαχαρικά. Μόλις πιει τα υγρά της σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τον πελτέ. Βράζω για 15'.
  2. Σωτάρω σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι τα συκωτάκια με το δεντρολίβανο και σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τη ρίγανη και έπειτα ανακατεύω με τη σάλτσα. Σερβίρω με ρύζι ή σκέτο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου