Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ













Σήμερα το μενού έχει κουνέλι. Το κουνέλι είναι ένα κρέας που μας αρέσει ιδιαίτερα και το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία μας, καθώς περιέχει ελάχιστα λιπαρά και χοληστερίνη, καθιστώντας το ιδανική τροφή για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Αν βρεθεί και η κατάλληλη συνταγή που θα το αναδεικνύει, τα πράγματα είναι ιδανικά! Έτσι, λοιπόν, το μαγειρέψαμε στην κατσαρόλα μέσα σε μπύρα, αρωματισμένο με δεντρολίβανο και μουστάρδα και το συνοδεύσαμε με χωριάτικες χυλοπίτες τις οποίες βράσαμε μέσα στη σάλτσα! Το αποτέλεσμα θα το αφήσουμε να το ανακαλύψετε μόνοι σας όταν φτιάξετε τη συνταγή μας! Καλή όρεξη!

Υλικά:
  • 1 κουνέλι σε μερίδες (~1,5 kg.)
  • 500 gr. χυλοπίτες της αρεσκείας μου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσίπουρο
  • 500 ml. μπύρα
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη (ή λευκή αν δεν έχω μαύρη)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1 κ.σ. ξερό)
  • 1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Μυζήθρα τριμμένη (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:
  1. Προαιρετικά, αν έχω χρόνο, μαρινάρω το κουνέλι στη μπύρα για 2 ώρες τουλάχιστον.
  2. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κουνέλι και το αφαιρώ. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σοτάρω και μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι και μαλακώσει, προσθέτω στην κατσαρόλα το κουνέλι και σβήνω με το τσίπουρο. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτω τη μπύρα, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το πιπέρι και το δεντρολίβανο, αλατίζω, προσθέτω και επιπλέον νερό να καλύπτει καλά το κρέας και βράζω σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  3. Μόλις γίνει το κουνέλι, το αφαιρώ από την κατσαρόλα και προσθέτω τις χυλοπίτες. Φροντίζω να έχει ζουμί η κατσαρόλα ώστε να βράσουν οι χυλοπίτες, αλλά να μη γίνουν σούπα. Τις βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αλλά φροντίζω να κρατάνε λίγο, γιατί θα συνεχίσουν να τραβάνε υγρά μόλις σβήσω τη φωτιά. Γι' αυτό το λόγο δεν πρέπει να είναι και πολύ στεγνές. Με αυτόν τον τρόπο δε θα γίνουν "λάσπη" όταν κρυώσουν. Προσθέτω ξανά και το κουνέλι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με τις χυλοπίτες. (Αν αυτός ο τρόπος σας φαίνεται λίγο δύσκολος, απλώς βράστε χωριστά τις χυλοπίτες και προσθέστε τη σάλτσα στο πιάτο.) Σερβίρω προαιρετικά με τριμμένη μυζήθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου