Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΑΣΙΝΟ CURRY ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (แกงเขียวหวานไก่)













Πρόκειται για ένα κλασικό πιάτο της ταϊλανδέζικης κουζίνας. Στην Ταΐλάνδη έχουν διάφορες συνταγές για χρωματιστά κάρυ: κόκκινο, πράσινο και κίτρινο, αλλά και διάφορες άλλες κατηγορίες με κριτήρια γεύσης. Εμείς αυτή τη φορά παρουσιάζουμε το πράσινο κάρυ με κοτόπουλο, που παίρνει το χρώμα του από τα πράσινα υλικά από τα οποία αποτελείται. Τα "εξωτικά" υλικά θα τα βρείτε σε καταστήματα ασιατικών προϊόντων.

Υλικά:
  • 2 στήθη κοτόπουλου σε μπουκιές (ή αντίστοιχη ποσότητα ψαχνού από άλλο κομμάτι)
  • 1 κουτί γάλα καρύδας
  • 50 gr. μπαμπού
  • 50 gr. baby corn
  • 2 πράσινες πιπεριές σε μέτρια κομμάτια
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια σε διαγώνιες ροδέλες
  • Fish sauce (κατά το γούστο μου)
  • 3 φύλλα kafir lime
  • Σησαμέλαιο
Για την πάστα κάρι:
  • 1 κ.γ. κόλιαντρο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 6 πράσινες πιπεριές τσίλι
  • 3 μικρά κρεμμύδια
  • Ένα μικρό κομμάτι γκαλάνγκαλ
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. fish sauce
  • 1 lemongrass
  • 2 φύλλα kafir lime
  • 1 χούφτα κόλιαντρο (με τα κοτσάνια)
  • 2 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. πάστα γαρίδας

Εκτέλεση:
Πολτοποιώ όλα τα υλικά της πάστας κάρυ στο multi. Τη σοτάρω σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι με λίγο σησαμέλαιο και προσθέτω το κοτόπουλο και τις πιπεριές. Σοτάρω για λίγο και προσθέτω το γάλα καρύδας. Μόλις πάρει βράση προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη fish sauce και το φρέσκο κρεμμύδι και βράζω για 15' περίπου. Προσθέτω τη fish sauce και το φρέσκο κρεμμύδι και σερβίρω συνοδεύοντας με ρύζι ατμού.
  • Η fish sauce λειτουργεί σαν το αλάτι στο φαγητό γι' αυτό και την προσθέτω στο τέλος. Ρίχνω όση θέλω, αλλά δεν προσθέτω επιπλέον αλάτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου