Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΡΕΒΙΘΙΑ













Μία ακόμα πρόταση για ρυζοσαλάτα με την οποία μπορούμε να συνοδεύσουμε ψητό κρέας ή ψάρι, αλλά και να τη φάμε μόνη της και σαν ελαφρύ (αλλά πολύ υγιεινό και θρεπτικό) γεύμα.

Υλικά:
  • 1 φλ. ρύζι basmati
  • 1 φλ. αρακάς
  • 1 φλ. ρεβίθια μουλιασμένα για 8 ώρες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ.σ. άνιθος/κόλιαντρος ψιλοκομμένος
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Χυμός λεμονιού (όσο προτιμώ)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βράζω χωριστά το ρύζι και τον αρακά (περίπου 12' για να μην παραμαλακώσει). Βράζω και τα ρεβίθια με ένα φύλλο δάφνης. Μετά απλώς τα αναμιγνύω με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου