Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

NASI GORENG













Σήμερα θα παρουσιάσουμε ακόμα ένα πιάτο από την άγνωστη μας κουζίνα της Ινδονησίας. Το δικό τους τηγανιτό ρύζι. Ένα απλούστατο πιάτο που γίνεται σε 3', αρκεί όμως να υπάρχουν τα αυθεντικά υλικά, τα οποία ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις τα προμηθευόμαστε μόνο από καταστήματα ασιατικών προϊόντων. Αξίζει όμως τον κόπο γιατί είναι γευστικότατο και εξωτικό!

Υλικά:
  • 200 gr. ρύζι basmati βρασμένο
  • 1,5 κ.γ. γλυκιά σάλτσα σόγιας
  • 1 αβγό
  • Σησαμέλαιο
Για την αρωματική πάστα:
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. πάστα γαρίδας
  • 1-2 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες

Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο multi τα υλικά της πάστας. Τη σωτάρω σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι με λίγο σησαμέλαιο. Τη μετακινώ προς τη μία άκρη του wok και προσθέτω το αβγό. Όταν ψηθεί καλά το τεμαχίζω και προσθέτω το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά. Κάνω ένα γρήγορο ανακάτεμα και σερβίρω.
  • Αν σας ξενίζει η γεύση της γλυκιάς σάλτσας σόγιας, προτείνουμε για αλλαγή να χρησιμοποιήσετε 1 κ.σ. κανονική σάλτσα σόγιας και 1/2 κ.γ. ζάχαρη κοκοφοίνικα (ή μαύρη). Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πιο αλμυρό και πιο κοντά στα δικά μας γευστικά δεδομένα.
  • Άλλος τρόπος παρασκευής είναι να ψήσετε το αυγό μόνο του ολόκληρο μέχρι να γίνει σφιχτό και να το σερβίρετε έτσι όπως είναι επάνω στο ρύζι. Στην Ινδονησία το συνηθίζουν.
  • Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα υλικά, όπως μανιτάρια και κοτόπουλο, ρυθμίζοντας και την ποσότητα των υπόλοιπων υλικών ώστε να έχετε ένα εύγευστο αποτέλεσμα.
  • Μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή και με οποιοδήποτε άλλο σπυρωτό ρύζι προτιμάτε, αν δεν έχετε basmati.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου