Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

SRIRACHA SAUCE

Η Sriracha sauce είναι ένα είδος σάλτσας από κόκκινες πιπεριές τσίλι που πωλείται και έτοιμη και χρησιμοποιείται στις κουζίνες της ΝΑ Ασίας. Όμως επειδή δε μπορέσαμε να τη βρούμε αναζητήσαμε συνταγή και τη φτιάξαμε μόνοι μας (σε καλή προσέγγιση). Αναμιγνύουμε τα παρακάτω υλικά:
  • 150 gr. κόκκινες πιπεριές τσίλι πολτοποιημένες (ή έτοιμη πάστα)
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1,5 κ.σ. ζάχαρη κοκοφοίνικα
  • 1/8 φλ. λευκό ξίδι
  • 1/4 φλ. νερό
Όπως καταλαβαίνετε, όπου τη χρησιμοποιήσετε, βάλτε μικρή ποσότητα γιατί είναι απίστευτα καυτερή (ακόμα και για εμάς που τα αντέχουμε!).
  • Αν δε βρείτε ζάχαρη κοκοφοίνικα, μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε μαύρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου