Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

YAKISOBA (焼きそば)













Αυτή τη συνταγή θα μας επιτρέψετε να την αφιερώσουμε σε μια παρέα φίλων του blog που όπως κι εμείς έχουμε ιδιαίτερη σχέση με τη Ιαπωνία! Πρόκειται για αυθεντική ιαπωνική συνταγή με noodles και κρέας, μακρυά δηλαδή από το sushi και τα ωμά ψάρια με τα οποία την έχουμε ταυτίσει. Δοκιμάστε τη!

Υλικά:
  • 200 gr. noodles τύπου soba
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. χοιρινό μαριναρισμένο για λίγη ώρα σε 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας και λευκό πιπέρι
  • 100 γρ. κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
  • 3 κ.σ. φύτρες φασολιών
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια σε διαγώνιες λωρίδες
  • 2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
Για τη σάλτσα:
  • 2,5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. sake
  • 1 κ.σ. mirin
  • Λίγες σταγόνες σκούρο σησαμέλαιο
Για το σερβίρισμα:
  • Benishoga*

Εκτέλεση:
Βράζω τα soba 2' λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας και τα ξεπλένω καλά σε τρεχούμενο νερό. Βάζω λάδι σε wok (ή αντικολλητικό τηγάνι) και σωτάρω το κρέας. Μόλις γίνει κατά 80% το αφαιρώ και προσθέτω τα λαχανικά με την εξής σειρά: καρότο-λάχανο-σκόρδο. Τα σωτάρω και αυτά για 3'. Προσθέτω έπειτα ξανά το κρέας, τα noodles, τις φύτρες και το φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέτω και τη σάλτσα, ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και να στεγνώσουν τα υγρά για 1'-2'. Προσθέτω το σκούρο σησαμέλαιο και σερβίρω με λίγο benishoga επάνω στο πιάτο.
  • *Το benishoga είναι τζίντζερ τουρσί με κόκκινο χρώμα που χρησιμοποιείται ειδικά σε πιάτα όπως το yakisoba. Είναι διαφορετικό από το λευκό (gari) που θα έχετε ίσως δει να σερβίρεται μαζί με το sushi. Αν δε βρείτε όμως benishoga, χρησιμοποιήστε gari. Είναι μια καλή προσέγγιση.
  • Όλα τα υπόλοιπα υλικά θα τα βρείτε σε μεγάλα supermarket και καταστήματα ασιατικών προϊόντων.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο ή θαλασσινά αντί για το χοιρινό, αλλά και σκέτα λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου