Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ













Το μυλοκόπι είναι ένα πεντανόστιμο ψάρι το οποίο πολλές φορές το προσπερνάμε στους πάγκους των ψαράδων, για να επιλέξουμε πιο διαδεδομένα ψάρια. Εμείς κάνουμε το αντίθετο! Συστήνουμε ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε (όσοι δεν το γνωρίζουν) και γι' αυτό προτείνουμε τη συγκεκριμένη εύκολη και υγιεινή συνταγή!

Υλικά:
  • 1 μυλοκόπι (~1 kg.)
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Μαντζουράνα
  • Θυμάρι
  • Φύλλα kaffir λάιμ
  • Πιπέρι άσπρο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση:
Μαρινάρω το ψάρι με τα μυρωδικά και λίγο ελαιόλαδο για 15' περίπου και το τυλίγω σε λαδόκολλα. Ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα. Κατόπιν παίρνω το ζουμί από το ψάρι που έχει μείνει στη λαδόκολλα μαζί με όλα τα στερεά υπόλοιπα από τα μυρωδικά και προσθέτω χυμό 1 λεμονιού και ελαιόλαδο. Περνάω το μίγμα από το multi για να πάρω μια παχύρρεστη vinaigrette. Περιχύνω το ψάρι και σερβίρω με ό,τι συνοδευτικό προτιμώ.
  • Αντί για φύλλα kaffir λάιμ που τα βρίσκω μόνο σε καταστήματα ασιατικών προϊόντων, μπορώ να χρησιμοποιήσω ξύσμα λεμονιού ή ακόμη και ροδέλες από λεμόνι.
  • Το πιάτο αυτό μπορεί να μαγειρευτεί με οποιοδήποτε άλλο ψάρι έχει κατάλληλο μέγεθος και κάνει για φούρνο. Για μικρότερα ψάρια μειώνετε ανάλογα και το χρόνο ψησίματος. Η 1 ώρα για το ψάρι 1 kg. δεν είναι υπερβολική. Το ψάρι δε στεγνώνει σε αυτό το χρόνο γιατί η λαδόκολλα κρατάει μέσα όλους τους υδρατμούς μέσα στους οποίους ψήνεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου