Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ














Μακαρονάδα λίγο πολύ όλοι ξέρουμε να φτιάχνουμε. Μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως φοιτητικό φαγητό, γιατί υποτίθεται ότι δεν απαιτεί μαγειρικές γνώσεις, πράγμα το οποίο ισχύει κατά ένα μεγάλο ποσοστό, αλλά αδικεί λίγο τις ίδιες τις μακαρονάδες, οι οποίες μπορεί να είναι και πιο περίπλοκες και αυτό που λέμε gourmet! Σε κάθε περίπτωση, σήμερα θα σας φτιάξω μία δική μου εκδοχή για μια εύκολη μακαρονάδα με μανιτάρια και σάλτσα ντομάτας που έχει 2-3 μικρά μυστικά που θα εκπλήξουν ευχάριστα όποιον τη δοκιμάσει!

Υλικά:
  • 1 πακέτο μακαρόνια (500 γρ.)
Για τη σάλτσα:
  • 500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές κέρατα ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 500 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 χούφτα βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη
Για το σερβίρισμα:
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Καπνιστή πάπρικα
  • Λάδι τσίλι

Εκτέλεση:
  1. Βράζω τα μακαρόνια, και τα περιχύνω με λίγο ωμό ελαιόλαδο να μην κολλήσουν. 
  2. Σε κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρω τα μανιτάρια σε 2 δόσεις σε δυνατή φωτιά και τα αφαιρώ. Σοτάρω στη συνέχεια κατά σειρά τα καρότα, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτω τα μανιτάρια και σβήνω με το ξύδι. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτω τη ντομάτα και λίγο νερό, αλατοπιπερώνω και βράζω για 25'. Μόλις δέσει η σάλτσα και γίνει, προσθέτω το μαϊντανό και το βασιλικό, ανακατεύω με τα μακαρόνια και σερβίρω με τριμμένο τυρί, καπνιστή πάπρικα και λίγες σταγόνες λάδι τσίλι (αναλόγως πόσο καυτερά τα θέλω).
  • Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της μακαρονάδας είναι η καπνιστή πάπρικα και το λάδι τσίλι. Δίνουν εντελώς διαφορετική διάσταση στο φαγητό. Την μεν θα τη βρείτε σε καταστήματα με μπαχαρικά και το δε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα. Αν δεν το βρείτε μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα καυτερή πιπεριά ή πιπέρι καγιέν. Όμως εμείς θα προτείνουμε να επιμείνετε και να το αναζητήσετε, γιατί αξίζει τον κόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου