Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

ΧΤΑΠΟΔΟΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΦΑΒΑ













Όσοι γνωρίζουν από καρτούν, σίγουρα θα ξέρουν ότι ο Μπομπ Σφουγγαράκης είναι άσος στην παρασκευή της "καβουροπάτης". Όμως δυστυχώς η συνταγή της είναι επτασφράγιστο μυστικό! Επειδή, λοιπόν, δε μπορέσαμε (ακόμα) να την εξασφαλίσουμε, σας παρουσιάζουμε τη δική μας φανερή συνταγή της "χταποδοπάτης"! Ένα αρωματικό μπιφτέκι από χταπόδι συνοδευμένο από την παραδοσιακή και αγαπημένη μας ριγανάτη φάβα (τη συνταγή της οποίας έχουμε ανεβάσει στο blog μας χωριστά.)

Υλικά:
  • 1 χταπόδι (~800 γρ.)
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 χούφτα άνιθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάπαρη ξεπλυμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. βρώμη περασμένη από το multi μέχρι να γίνει σκόνη
  • 1 αβγό
  • Πιπέρι άσπρο
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός λεμονιού (στο σερβίρισμα)

Εκτέλεση:
Βάζω το χταπόδι ολόκληρο σε κατσαρόλα σκέτο και ανάβω το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά. Το χταπόδι θα βγάλει τα δικά του υγρά και θα βράσει μέσα σε αυτά. Όταν γίνει το αφαιρώ. Το ψιλοκόβω και το ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά. Φτιάχνω μπιφτέκια και ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 15' περίπου. Σερβίρω με χυμό λεμονιού και συνοδεύω με ριγανάτη φάβα.
  • Στα μπιφτέκια δεν προσθέτω αλάτι. Είναι αρκετά αλμυρά λόγω της κάπαρης και του ίδιου του χταποδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου