Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑ













Η μακαρονάδα με κιμά αρέσει σε όλους. Ακόμα περισσότερο ίσως αν μπει και στο φούρνο με μπόλικο τυρί. Εμείς εδώ προσθέσαμε και κολοκύθα! Το αποτέλεσμα ήταν απλά συγκλονιστικό! Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε και να το μοιραστείτε!

Υλικά:
  • 500 gr. στριφτάρια
  • 150 gr. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 600 gr. κολοκύθα χοντροτριμμένη ή σε λεπτές φέτες
  • Μερικές φέτες τυρί για τοστ light
  • Πάπρικα
Για τον κιμά:
  • 500 gr. κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 6 μανιτάρια σε φέτες
  • 500 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 χούφτα φρέσκο δεντρολίβανο, θυμάρι & βασιλικό (ή λιγότερα ξερά)
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Βράζω τα μακαρόνια 2' λιγότερο απ' όσο χρειάζονται για να γίνουν και τα τυρώνω με την κεφαλογραβιέρα.
  2. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω προσθέτοντας κατά σειρά τα καρότα, το κρεμμύδι με το σκόρδο, τον κιμά και τα μανιτάρια. Όταν όλα σοταριστούν καλά και ο κιμάς έχει ψηθεί σβήνω με το κρασί και προσθέτω τη ντομάτα και τα μυρωδικά. Βράζω μέχρι να γίνει (περίπου 25') και ανακατεύω με τα μακαρόνια και την κολοκύθα.
  3. Μεταφέρω το φαγητό σε ταψί ή βαθύ σκεύος για φούρνο, απλώνω πάνω από το μείγμα φέτες τυρί για τοστ ώστε να καλύψουν το φαγητό, πασπαλίζω με πάπρικα και ψήνω στο φούρνο στους 200°C μέχρι να ψηθεί η κολοκύθα και να λιώσει το τυρί (περίπου 15').
  • Τα στριφτάρια που χρησιμοποιήσαμε εμείς ήταν από έναν μικρό παραγωγό, ζυμωμένα με χαρουπάλευρο και χαρουπόμελο, που έδιναν επιπλέον γεύση στο φαγητό τονίζοντας τη γλυκιά επίγευση της κολοκύθας. Φυσικά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι ζυμαρικό προτιμάτε (πένες, ριγκατόνι, κοχυλάκια, ολικής άλεσης, πολύχρωμα κλπ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου