Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

MALAI CURRY ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ (चिंराट मलाई करी)













Στο σημερινό τρίτο μέρος του αφιερώματος μας στην κουζίνα της Ινδίας, παρουσιάζουμε μία συνταγή από την ανατολική περιοχή της Βεγγάλης (που σήμερα μοιράζεται ανάμεσα στην Ινδία και το Μπανγκλαντές) η οποία φημίζεται για τις συνταγές με ψάρια και θαλασσινά που σε πολλές περιπτώσεις είναι εξαιρετικά πικάντικα. Η σημερινή συνταγή μας είναι ένα κάρι με γαρίδες σε γάλα καρύδας που είναι τόσο εύκολο στην παρασκευή που δε θα πιστεύετε ότι το φτιάξατε σε 10' (συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας!). Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε (αλλά σας προειδοποιούμε, είναι αρκετά πικάντικο!)

Υλικά:
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 πράσινες πιπεριές τσίλι κομμένες στη μέση
  • 3 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 2,5 κ.γ. σιναπόσπορο
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.σ. σπόρους κύμινο
  • 2,5 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 1/4 φλ. γάλα καρύδας
  • Βούτυρο (ή εναλλακτικά ελαιόλαδο)
Για τη μαρινάδα:
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • Αλάτι
Για το σερβίρισμα:
  • Τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση:
  1. Πολτοποιώ το τζίντζερ με λίγο λάδι για να σχηματιστεί μία πάστα (αν δεν έχω χρόνο, απλά παραλείπω αυτό το βήμα και χρησιμοποιώ το τζίντζερ ως έχει).
  2. Μαρινάρω τις γαρίδες με αλάτι και τον κουρκουμά για 15'. Τις σοτάρω με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2'. Τις κρατάω στην άκρη.
  3. Ζεσταίνω σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρω τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το κύμινο και το σιναπόσπορο μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτω τις σοταρισμένες γαρίδες και το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη. Βράζω για 3' μέχρι να γίνουν οι γαρίδες.
  4. Προσθέτω 1 κ.σ. βούτυρο, ανακατεύω, πασπαλίζω με λίγη τριμμένη καρύδα και σερβίρω.
  • Συνοδεύω το φαγητό με ρύζι ατμού, ινδικό ψωμί naan (ή και πίτες για σουβλάκια), αλλά σας έχουμε κι άλλη μία πρόταση που θα σας ενθουσιάσει: nasi lemak!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου