Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ













Είναι αλήθεια ότι γλυκά δε φτιάχνω συχνά. Παρόλα αυτά, τα γλυκά που επιλέγω, φροντίζω να είναι πάντα εύκολα και χωρίς πολλά λιπαρά και ζάχαρη (όσο αυτό είναι εφικτό - άλλωστε γλυκά είναι!). Γι' αυτό και το σημερινό κέικ δε θυμίζει σε τίποτα τις συνταγές που ξέρετε, γιατί όπως και το κέικ με μήλο μου, δεν περιέχει καθόλου βούτυρο. Μάλιστα δεν έχει καθόλου λιπαρή ουσία! Όμως έχει τόσο απίθανη απίθανη γεύση, που δεν τη χρειάζεται! Μπορείτε να φάτε χωρίς τύψεις ακόμα κι αν είστε σε δίαιτα! Ταιριάζει καταπληκτικά με τον πρωινό σας καφέ ή ένα βραδινό ρόφημα. Όσον αφορά την παρασκευή του, το μείγμα που θα ψήσετε στο φούρνο είναι αρκετά υγρό. Μη σας αποθαρρύνει αυτό! Το τελικό αποτέλεσμα θα έχει ελαφρώς πιο «υγρή» υφή από τα κέικ που ξέρετε, αλλά θα διατηρηθεί αφράτο και αναλλοίωτο για αρκετές μέρες! Δοκιμάστε το! 

Υλικά:
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 270 gr. ζάχαρη άσπρη
  • 90 gr. ζάχαρη καστανή
  • 2 βανιλίνες
  • 300 gr. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 12 gr. μπέικιν πάουντερ
  • 300 gr. χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 40 gr. αμύγδαλα τριμμένα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 1 κ.γ. βούτυρο

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάω σε μίξερ τα αβγά, τη ζάχαρη και τις βανιλίνες μέχρι να αφρατέψουν καλά και να διογκωθούν. Προσθέτω το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  2. Προσθέτω σταδιακά στο μίξερ το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ και την αμυγδαλόψιχα μέχρι να πάρω έναν ομοιογενή χυλό.
  3. Βουτυρώνω ένα κυκλικό ταψί διαμέτρου 25 cm. και πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.
  4. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 45' περίπου. Ανοίγω την πόρτα του φούρνου μόνο αφού περάσουν 35' (αν θέλω να ελέγξω αν έγινε το κέικ), γιατί σε διαφορετική περίπτωση το κέικ δε θα φουσκώσει! Το κέικ είναι έτοιμο, όταν βυθίσω ένα μαχαίρι στο κέντρο του και αυτό βγει καθαρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου