Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ













Για μια ακόμα Κυριακή, μαγειρέψαμε ένα σπιτικό παραδοσιακό πιάτο που μας αρέσει ιδιαίτερα! Είναι η οικογενειακή μας συνταγή για τα αγαπημένα σε όλους γιουβαρλάκια! Ένα μαμαδίστικο φαγητό, αστείο από άποψης δυσκολίας, με λίγα πολύ απλά υλικά, που το τρώμε σαν πηχτή σούπα αβγολέμονο με λίγη ντομάτα και μπόλικο ζεστό ψωμί! Είναι ιδανική πρόταση για λίγο πιο κρύες μέρες, αφού τρώγεται ζεστή.

Υλικά (για 6 μερίδες):
Για τα γιουβαρλάκια:
  • 1 kg. κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3/4 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 1 κ.σ. πελτές
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
--------------------------------------------------------- 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 αβγά
  • Χυμός από 1,5 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Αναμιγνύω τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και πλάθω κεφτέδες σε μέγεθος καρυδιού.
  2. Σε βαθιά κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει. Προσθέτω τη ντομάτα, ανακατεύω και προσθέτω περίπου 1,5 lt. νερό. Μόλις πάρει βράση ρίχνω τα γιουβαρλάκια ένα ένα προσεκτικά, αλατοπιπερώνω και βράζω για 40' περίπου.
  3. Αβγολέμονο: Χτυπάω τα ασπράδια των αβγών μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά, προσθέτω τους κρόκους και χτυπάω για λίγο ακόμα. Προσθέτω το λεμόνι και λίγο λίγο το ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να ψηθούν τα αβγά. Ενσωματώνω στην κατσαρόλα και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου