Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΣΩΤΕ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ













Τι θα λέγατε για ένα γρήγορο συνοδευτικό με μανιτάρια για ψητό κρέας ή ψάρι; Σας έχουμε αυτήν την εναλλακτική πρόταση, λοιπόν, που δεν απαιτεί ούτε πολύ χρόνο ούτε πολύ κόπο, είναι ελαφριά, διαιτητική και από αρώματα... το κάτι άλλο!

Υλικά:
  • 500 gr. μανιτάρια πλευρώτους ολόκληρα
  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • 1 κ.σ. μαντζουράνα
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • Καπνιστό αλάτι
  • 50 gr. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ξίδι μπαλσάμικο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σωτάρω τα μανιτάρια και απ' τις δύο πλευρές για 4'-5' (δεν πρέπει να παραψηθούν). Προσθέτω όλα τα μυρωδικά εκτός από το πιπέρι. Προσθέτω και το καπνιστό αλάτι. Μόλις ενσωματωθούν σερβίρω στο πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξίδι μπαλσάμικο και ελαιόλαδο και πασπαλίζω με το ανθότυρο.
  • Το φαγητό το φτιάχνω σε δύο δόσεις για να μη στριμωχτούν τα μανιτάρια στο τηγάνι, πέσει η θερμοκρασία τους και αποβάλλουν όλα τους τα υγρά. Τα θέλουμε ζουμερά!
  • Πολύ σημαντικό είναι να προμηθευτείτε καπνιστό αλάτι από ένα μπαχαράδικο. Προφανώς γίνεται και χωρίς αυτό, αλλά αν το χρησιμοποιήσετε, το φαγητό σας θα είναι σαν να ψήθηκε σε κάρβουνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου