Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΙΑΧΝΙ














Χορτοφαγικό πιάτο περιλαμβάνει το σημερινό μενού. Και μάλιστα ένα από τα πιο εύκολα και αγαπημένα των ελληνικών σπιτιών! Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε κάποια ιδιαίτερη "γκουρμεδιά", αλλά οφείλουμε να διαθέτουμε στο blog μας μια τέτοια συνταγή, γιατί όπως λέμε και ξαναλέμε, επιμένουμε στην παράδοση!

Υλικά:
  • 250 gr. αρακάς
  • 2 καρότα σε ψιλά καρέ (ίδιο μέγεθος με τον αρακά)
  • 1 πατάτα σε κύβους
  • 2-3 αγκινάρες κομμένες στη μέση
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. άνιθος ψιλοκομμένος
  • 250 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρω τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν προσθέτω τις πατάτες και τις αγκινάρες. Σωτάρω για λίγο και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω τη ντομάτα και νερό και βράζω για 15'. Προσθέτω τον αρακά, τα καρότα, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και βράζω ακόμα 20'. Κατά τη διάρκεια του βρασμού προσθέτω λίγο-λίγο επιπλέον νερό εφόσον χρειάζεται ώστε το φαγητό να μη στεγνώσει.
  • Με τους χρόνους βρασμού που χρησιμοποιήσαμε εμείς, τα λαχανικά "κρατάνε" ελαφρώς, γιατί έτσι τα προτιμάμε. Εσείς μπορείτε να αυξήσετε τους χρόνους μέχρι να γίνουν όσο τρυφερά θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου