Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ













Μιας και μπήκαμε στην πρώτη εβδομάδα μετά τις γιορτές, θεωρήσαμε σκόπιμο να κάνουμε μια μίνι αποτοξίνωση από την υπερφαγία και την υπερκατανάλωση κρέατος, γλυκών και γενικώς λιπαρών φαγητών τα οποία σε πολλούς πρόσθεσαν σίγουρα και κάποια κιλά. Έτσι σήμερα σας έχουμε μία σαλάτα με κουκιά, εμπνευσμένη από μία αιγυπτιακή συνταγή για ένα ζεστό ντιπ από φούλια. Φυσικά, εκτός από κάποια υλικά ουδεμία σχέση έχει με την πρωτότυπη... Και εννοείται ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να την κάνετε τόσο καυτερή όσο την κάναμε εμείς! Όλα μπορείτε να τα ρυθμίσετε κατά το γούστο σας.

Υλικά:
  • 250 gr. κουκιά βρασμένα
  • 1 κρεμμύδι σε σκελίδες
  • 3-4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 15 ντοματίνια ή 1 ντομάτα σε κύβους
  • 10 πράσινες ελιές (γεμιστές) σε φετάκια
  • Κύμινο
  • Ρίγανη
  • Πάπρικα
  • Ξίδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση:
Απλώς αναμειγνύω όλα τα υλικά προσθέτοντας τα μπαχαρικά και το λαδόξιδο κατά το γούστο μου. Τις καυτερές πιπεριές αν θέλετε μπορείτε να τις παραλείψετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου