Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

ΣΦΥΡΙΔΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ













Πριν από λίγες ημέρες προμηθευτήκαμε μία μεγάλη φρέσκια σφυρίδα η οποία ήταν πολύ μεγάλη για να καταναλωθεί σε μία δόση. Έτσι φτιάξαμε μία πεντανόστιμη ψαρόσουπα με το κεφάλι και το μισό σώμα και το άλλο μισό φυλάχθηκε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Έτσι λοιπόν σήμερα την αξιοποιήσαμε με τη συνταγή που παρουσιάζουμε η οποία είναι αρωματική και φινετσάτη! Και προπαντώς πανεύκολη!

Υλικά:
  • 500 γρ. σφυρίδα
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 50 ml. κρέμα γάλακτος
  • Μαραθόσπορος τριμμένος
  • Δεντρολίβανο
  • Πιπέρι άσπρο
  • Εστραγκόν
  • Αλάτι χοντρό
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μάραθο
  • Λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Μαρινάρω το ψάρι με όλα τα υλικά εκτός από τα δύο τελευταία για 15'. Το τυλίγω σε λαδόκολλα και ψήνω στο φούρνο σε λαμαρίνα για 45' περίπου. Όταν γίνει παίρνω όλο το ζουμί της λαδόκολλας και προσθέτω τα δύο τελευταία υλικά. Το χτυπάω στο multi, περιχύνω το ψάρι και σερβίρω συνοδεύοντάς το με ό,τι προτιμώ (ρύζι, λαχανικά βραστά, πατατοσαλάτα).
  • Την ίδια συνταγή έχουμε δοκιμάσει και με λιθρίνι με ισάξια αποτελέσματα. Δοκιμάστε και οποιοδήποτε παρόμοιο ψάρι θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου