Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ

1/1/2013 λοιπόν! Καταρχάς και πριν απ' όλα να ευχηθούμε σε όλους μια πολύ καλή χρονιά, καλύτερη σαφώς από την προηγούμενη με περισσότερες ευκαιρίες για όλους. Κανονικά ίσως θα έπρεπε να εγκαινιάσουμε τη χρονιά με μια πανηγυρική ανάρτηση μιας εορταστικής συνταγής, αλλά ο πολύτιμος χρόνος που οι γιορτές αυτές σου επιτρέπουν να περάσεις με την οικογένεια και τους φίλους δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Φυσικά, τη νέα χρονιά θα έχουμε πολλές νέες εκπλήξεις και δημιουργίες! Αλλά, για να μη μείνετε παραπονεμένοι, σήμερα θα παρουσιάσουμε το συνοδευτικό του κύριου πιάτου μας! Την τυροκαυτερή σε τρεις νόστιμες εκδοχές! Καλή χρονιά και πάλι!

1. ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ











Υλικά:
  • 200 gr. φέτα/κατίκι
  • 100 gr. ανθότυρο
  • 1-2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Απλώς πολτοποιώ σε multi όλα τα υλικά. Τις ποσότητες των υλικών μπορώ να τις αλλάξω κατά το γούστο μου.


2. ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ














Υλικά:
  • 200 gr. φέτα/κατίκι
  • 100 gr. ανθότυρο
  • 1-2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • Χυμός από 1/4 λεμόνι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Απλώς πολτοποιώ σε multi όλα τα υλικά. Τις ποσότητες των υλικών μπορώ να τις αλλάξω κατά το γούστο μου.

3. ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ














Υλικά:
  • 200 gr. φέτα/κατίκι
  • 100 gr. ανθότυρο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη
  • 1,5 κ.σ. καυτερό μπούκοβο
  • Μερικές σταγόνες ξίδι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Απλώς πολτοποιώ σε multi όλα τα υλικά. Τις ποσότητες των υλικών μπορώ να τις αλλάξω κατά το γούστο μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου