Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΨΑΡΙ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ (御芝麻鱼)













Η σημερινή μας ανάρτηση θα σας μεταφέρει στην Κίνα και συγκεκριμένα μέσα στην Απαγορευμένη Πόλη, κατοικία των Κινέζων Αυτοκρατόρων τους προηγούμενους αιώνες. Κι αυτό γιατί η συνταγή είναι ένα πιάτο που σερβιριζόταν στο παλάτι. Η κουζίνα του κινέζικου παλατιού μάλιστα αποτελεί σχεδόν μία κατηγορία από μόνη της καθώς διέφερε σημαντικά από τον τρόπο με τον οποίο μαγείρευαν οι Κινέζοι έξω απ' αυτό. Βλέπετε, οι αυτοκράτορες είχαν και χρόνο και υπηρετικό προσωπικό για να τους φτιάχνει περίτεχνα εδέσματα με εξωτικά και ακριβά υλικά. Παρόλα αυτά, το "Αυτοκρατορικό ψάρι με σουσάμι" που φτιάξαμε σήμερα δεν περιλαμβάνει κανένα περίεργο υλικό και μπορείτε να το έχετε έτοιμο σε 20' περίπου! Η γεύση του όμως είναι και εξωτική και συγκλονιστική!

Υλικά:
  • 500 gr. φιλέτο πέρκας
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Σουσάμι
Για τη σάλτσα:
  • 1 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1/4 φλ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. ρυζόξιδο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Πολτοποιώ σε multi όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Μαρινάρω την πέρκα για 15' και την ψήνω όπως είναι (μαζί με τη μαρινάδα) στο φούρνο στους 200°C για 15'-20' (ανάλογα το πάχος του φιλέτου). Σερβίρω με σουσάμι και φρέσκο κρεμμύδι. Συνοδεύω με ρύζι ατμού.
  • Εμείς χρησιμοποιήσαμε φιλέτο πέρκας. Εσείς μπορέιτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι φιλέτο ψαριού προτιμάτε.
  • Όλα τα υλικά μπορείτε να τα βρείτε σε μεγάλα σουπερμάρκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου