Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ













Τα μαύρα φασόλια είναι ένα είδος οσπρίου που δε συνηθίζεται να το χρησιμοποιούμε πολύ στην Ελλάδα. Είναι όμως χαρακτηριστικό συστατικό της κουζίνας των χωρών της Λατινικής Αμερικής, αλλά και της Κρεολικής κουζίνας της Λουιζιάνα. Πολλά διάσημα πιάτα των χωρών αυτών όπως η βραζιλιάνικη feijoada ή τα μεξικανοαμερικάνικα burritos μαύρων φασολιών τα έχουν ως κύριο συστατικό. Εμείς για τη σημερινή συνοδευτική ρυζοσαλάτα χρησιμοποιήσαμε σαν έμπνευση το κουβανέζικο πιάτο "Μαυριτανοί και Χριστιανοί" (όπου Μαυριτανοί τα μαύρα φασόλια και Χριστιανοί το ρύζι)... Αναζητήστε τα μαύρα φασόλια. Είναι κάτι το διαφορετικό και θα δώσει μια latin νότα στο πιάτο σας!

Υλικά:
  • 1 φλ. ρύζι basmati
  • 1/2 φλ. καλαμπόκι
  • 1/2 φλ. μαύρα φασόλια μουλιασμένα για 8 ώρες
  • 1/2 φλ. πράσινη και κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση:
Βράζω χωριστά το ρύζι (μαζί με το καλαμπόκι) και τα φασόλια και τα ανακατεύω με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια σαλατιέρα. Τόσο απλό!
  • Αν θέλω μπορώ να βράσω το ρύζι μέσα στο ζουμί από τα φασόλια (όπως στην Κούβα)!
  • Τα μαύρα φασόλια εμείς τα προμηθευτήκαμε από ασιατικό supermarket. Πιθανότατα όμως υπάρχουν και σε μεγάλα supermarket ή ενημερωμένα μπακάλικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου