Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

ΦΑΒΑ ΜΕ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ













Από τη Μεγάλη Σαρακοστή δε θα μπορούσαν να λείπουν τα όσπρια. Μαζί με τα θαλασσινά αποτελούν πολύ καλή πηγή θρεπτικών συστατικών ειδικά για όσους τηρούν τη νηστεία. Έτσι κι εμείς σήμερα παρουσιάζουμε μία συνταγή για φάβα λίγο διαφορετική από αυτή που έχουμε ήδη αναρτήσει παλαιότερα (βλ. εδώ). Η προσθήκη ορισμένων μπαχαρικών, μαϊντανού και φρέσκου κρεμμυδιού της δίνουν μια γεύση ανεπανάληπτη!

Υλικά:
  • 150 gr. φάβα
  • 1 κρεμμύδι σε σκελίδες
  • 1 μικρή πατάτα (προαιρετικά)
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 χούφτες μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Πάπρικα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βράζω τη φάβα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα (αν χρησιμοποιήσω), τη δάφνη και τα γαρίφαλα μέχρι να μαλακώσει καλά ξαφρίζοντας κατά διαστήματα (περίπου 25'). Αφαιρώ τα γαρίφαλα και τη δάφνη και προσθέτω το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Πολτοποιώ στο multi και έπειτα προσθέτω το μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμύδια. Ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου