Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ













Αυτή η εβδομάδα είναι λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες καθώς είναι η εβδομάδα της Τσικνοπέμπτης. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην καταναλώσει μεγάλες ποσότητες κρέατος εκείνη την ημέρα. Καλό θα ήταν όμως να μην το έχει παρακάνει τις προηγούμενες μέρες... Γι' αυτό κι εμείς σήμερα θα προτείνουμε ένα χορτοφαγικό πιάτο, ελαφρύ, απλό και καθαρά ελληνικό! Το καλό είναι πως το κοκκινιστό πρασοσέλινο μπορει να καταναλωθεί ως κύριο πιάτο, ως συνοδευτικό ή ακόμα και να μετατραπεί σε ρυζότο αν το μαγειρέψετε λίγο διαφορετικά! Εν αναμονή της Τσικνοπέμπτης, καλή σας όρεξη!

Υλικά:
  • 2 πράσα σε ροδέλες
  • 500 gr. σέλερι (τα κοτσάνια ψιλοκομμένα και τα φύλλα χοντροκομμένα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπούκοβο γλυκό
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρω τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα κοτσάνια από τα σέλερι μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 15'). Προσθέτω και τα φύλλα από το σέλερι, σωτάρω άλλα 2' και σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και νερό μόλις που να τα σκεπάζει. Βράζω περίπου 20' ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (καλό είναι να κρατάνε λίγο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου