Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ













Οι σαρδέλες είναι κατά κοινή ομολογία ένα από τα πιο υγιεινά ψάρια και ταυτόχρονα ένα από τα πιο φθηνά. Τώρα μάλιστα που είναι και στην εποχή της, καλό θα είναι για τους λάτρεις του ψαριού να την προτιμούν συχνά. Το κακό είναι ότι η "εύκολη" λύση για πολλούς είναι να τις τηγανίσουν καταστρέφοντας έτσι τα όποια οφέλη έχει η σαρδέλα για την υγεία. Εμείς ποτέ δεν τηγανίζουμε τις σαρδέλες. Αντίθετα, μία από τις αγαπημένες μας παρασκευές είναι αυτή που παρουσιάζουμε σήμερα. Δε χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις και είναι έτοιμη στο πι και φι, αναδεικνύοντας την εξαιρετική γεύση της σαρδέλας!

Υλικά:
  • 500 γρ. σαρδέλες
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 2 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • Πιπέρι λευκό
  • Βότανα Προβηγκίας
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Μαρινάρω το ψάρι για 15' με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ψήνω στο φούρνο στους 220°C για 15'. Αν οι σαρδέλες είναι αρκετά μεγάλες θα χρειαστούν λίγα λεπτά ψήσιμο παραπάνω.
  • Τα βότανα Προβηγκίας είναι ένα μίγμα βοτάνων σε ξερή μορφή που περιέχει κατ' επιλογήν κάποια ή όλα από τα παρακάτω συστατικά: θυμάρι, θρούμπι, φασκόμηλο, μαντζουράνα, εστραγκόν, δεντρολίβανο, μάραθο, βασιλικό και λεβάντα. Φτιάξτε το δικό σας μείγμα αναμειγνύοντας τα συστατικά στις αναλογίες που προτιμάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου