Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Η μέρα σήμερα είναι ηλιόλουστη! Δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να τη χαρούμε πηγαίνοντας μια βόλτα στη λιακάδα. Έτσι, για να φάμε κάτι νόστιμο που δε θα απαιτήσει κόπο και χρόνο φτιάχνουμε ένα απολαυστικό σνίτσελ κοτόπουλο ψημένο στο φούρνο και όχι τηγανιτό! Θα αφιερώσουμε τη συνταγή στη φίλη του blog Μαρία Κ. η οποία μας έδωσε την έμπνευση! Ευχαριστούμε θερμά!

Υλικά:
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο ανοιγμένα κατά πλάτος (~650 gr.)
  • 70 gr. παρμεζάνα τριμμένη
  • 70 gr. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αβγά
  • 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό, δεντρολίβανο, βασιλικό και μαντζουράνα ψιλοκομμένα
  • Αλεύρι
  • Πάπρικα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός λεμονιού (για το σερβίρισμα - προαιρετικά)

Εκτέλεση:
  1. Αλατοπιπερώνω ελαφρά τα σνίτσελ.
  2. Χτυπάω τα αβγά μαζί με τα ανάμικτα μυρωδικά.
  3. Αναμειγνύω καλά τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και την πάπρικα.
  4. Αλευρώνω καλά τα σνίτσελ, τα περνάω από το μίγμα του αβγού να καλυφθούν καλά και μετά τα περνάω από το μείγμα φρυγανιάς-παρμεζάνας.
  5. Τα τοποθετώ σε μία λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί, περιχύνω με λίγο ελαιόλαδο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου