Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟ













Το σημερινό μας πιάτο είναι η αποθέωση της απλότητας! Είναι ένα παράδειγμα του πως, με λίγα υλικά σωστά συνδυασμένα, μπορούμε να φτιάξουμε γρήγορα ένα πεντανόστιμο φαγητό! Λίγο ψάρι, 2-3 λαχανικά και 1-2 μπαχαρικά έβγαλαν ένα αποτέλεσμα που μας ενθουσίασε! Και μας έδωσε και την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε σε μία ακόμα νόστιμη παραλλαγή τον παστό μπακαλιάρο!

Υλικά:
  • 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου παστού ξαρμυρισμένο
  • 500 γρ. πατάτες σε μέτρια κομμάτια
  • 250 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 μάτσο σέλινο χοντροκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι
  • 1/2 κ.γ. κόλιαντρος
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα κρεμμύδια και τα κοτσάνια από το σέλινο. Προσθέτω τις πατάτες, σοτάρω και προσθέτω τα φύλλα από τα σέλινα και τα μπαχαρικά. Προσθέτω τη ντομάτα, ανακατεύω και τοποθετώ επάνω από τις πατάτες το μπακαλιάρο. Αλατίζω με προσοχή γιατί ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός, προσθέτω λίγο νερό μέχρι να μισοσκεπάσει το ψάρι και βράζω για 20' περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Δεν ανακατεύω κατά τη διάρκεια του βρασίματος για να μη διαλυθεί το ψάρι και οι πατάτες. Απλώς ανακινώ καλά την κατσαρόλα για να μην κολλήσουν στον πάτο τα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου