Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ













Συνεχίζοντας το σερί των νηστίσιμων συνταγών (που όμως δε θα κρατήσει για πολύ ακόμα) σας έχουμε σήμερα τη συνταγή της "Κουζίνας του Shogun" για γαριδομακαρονάδα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να μαγειρέψετε μια νόστιμη γαριδομακαρονάδα. Η δική μας τεχνική όμως, πιστεύουμε πως είναι ο ευκολότερος τρόπος να τη φτιάξετε στο σπίτι και να γλιτώσετε χρόνο και σκεύη και ταυτόχρονα να αποκομίσετε την καλύτερη δυνατή γεύση από τις γαρίδες. Βασική προϋπόθεση όμως, είναι να προμηθευτείτε γαρίδες ολόκληρες (με τα κελύφη και τα κεφάλια), γιατί οι καθαρισμένες από μόνες τους δεν αρκούν. Κατά τα άλλα, όρεξη να έχετε να την απολαύσετε!

Υλικά:
  • 500 gr. γαρίδες καθαρισμένες (τα κεφάλια τα φυλάω χωριστά)
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορος
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 ξερές πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες (ή καυτερό μπούκοβο)
  • 1 φλ. ούζο
  • 250 gr. ντομάτες τριμμένες
  • 1 χούφτα μάραθο ψιλοκομμένο
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 500 gr. μακαρόνια νο.10 (ή ό,τι προτιμώ)

Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα), το σκόρδο, το καρότο, το μαραθόσπορο και το τζίντζερ, μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτω τα κεφάλια από τις γαρίδες και τις πιπεριές τσίλι και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να αποκτήσουν τα κεφάλια κόκκινο χρώμα. Σβήνω με το μισό ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτω τη ντομάτα, τη δάφνη και περίπου 1,5 lt. νερό. Αλατοπιπερώνω και βράζω για 25'.
  2. Στο μεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα σώματα από τις γαρίδες για 1' μέχρι να αλλάξουν χρώμα και τα σβήνω με το υπόλοιπο ούζο. Αφήνω να εξατμιστεί και τα κατεβάζω από τη φωτιά.
  3. Μόλις βράσει η σάλτσα προσθέτω τα μακαρόνια. Βράζω 2' λιγότερο από όσο λένε οι οδηγίες του πακέτου. Κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτω τα ντοματίνια, τα σοταρισμένα σώματα από τις γαρίδες και το μάραθο και αφήνω το φαγητό να σταθεί για λίγα λεπτά και να τραβήξουν τα μακαρόνια όσο υγρό χρειάζονται για να τελειώσουν (γι' αυτό φροντίζω να υπάρχει ζουμί στην κατσαρόλα και η σάλτσα να μην είναι στεγνή). Σερβίρω αμέσως πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου