Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

CHUTNEY ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ
















Τα chutney είναι ντιπ ινδικής ή πακιστανικής προέλευσης που περιλαμβάνουν μία τεράστια γκάμα παρασκευών με φρέσκα υλικά ή τουρσί ή σε μορφή "μαρμελάδας". Η υφή τους μπορεί να διαφέρει από απαλή και ομοιογενή έως πηχτή και με χοντροκομμένα κομμάτια. Εμείς σήμερα παρουσιάζουμε δύο πράσινα chutney από κόλιαντρο και από δυόσμο, αρκετά πικάντικα, τα οποία αποτελούν εξαιρετικά ορεκτικά μαζί με κομματάκια τραγανής πίτας, αλλά εμείς τα δοκιμάσαμε και μέσα σε σάντουιτς. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και όπως το ιταλικό πέστο σε μία μακαρονάδα! Είναι ένα είδος φαγητού που προσφέρεται για πολλούς πειραματισμούς!

1. CHUTNEY ΚΟΛΙΑΝΤΡΟΥ (धनिया की चटनी)

Υλικά:
  • 1 μάτσο κόλιαντρος
  • 3 πράσινες πιπεριές τσίλι
  • 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1-1,5 κ.γ. νερό

Εκτέλεση:
Απλώς πολτοποιώ στο multi όλα τα υλικά μαζί. Μπορώ να το φυλάξω στο ψυγείο για μερικές μέρες.


2. CHUTNEY ΔΥΟΣΜΟΥ (टकसाल की चटनी)

Υλικά:
  • 2,5 φλ. δυόσμος
  • 1,5 φλ. κόλιαντρος
  • 2 πράσινες πιπεριές τσίλι
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1 κομμάτι τζίντζερ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. σουμάκι
  • Αλάτι

Εκτέλεση:
Απλώς πολτοποιώ στο multi όλα τα υλικά μαζί. Μπορώ να το φυλάξω στο ψυγείο για μερικές μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου