Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ













Σήμερα το μενού περιελάμβανε μπριζόλες στη σχάρα! Τις είχαμε αρωματίσει με μπόλικα ανατολίτικα μπαχαρικά και οι μυρωδιές από τη σχάρα μας είχαν γεμίσει τη γειτονιά! Λέτε να μας κάνουν παράπονα; Όμως για να τις συνοδεύσουμε δεν τηγανίσαμε πατάτες. Αντίθετα φτιάξαμε αυτό το ρύζι (το οποίο έχει υψηλότερη διατροφική αξία απ' το κανονικό) με τον τρόπο που θα διαβάσετε, που πραγματικά ταίριαξε γάντι με το κρέας μας! Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

Υλικά:
  • 1 φλ. καστανό ρύζι
  • 1 κ.σ. ηλιόσπορο
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.γ. παπαρουνόσπορο
  • 1,5 κ.γ. ξερά κράνα (cranberries)
  • Λιβανέζικο mix 7 μπαχαρικών (*)
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρω το ρύζι μέχρι να γυαλίσει μαζί με τον ηλιόσπορο, το κουκουνάρι και τον παπαρουνόσπορο. Προσθέτω 2,5 φλ. νερό, τα κράνα και τα μπαχαρικά και βράζω σε πολύ χαμηλή φωτιά με κλειστό το καπάκι μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό (περίπου 40'-45').

(*) Το λιβανέζικο mix 7 μπαχαρικών αποτελείται από πιπέρι, μπαχάρι, γαρίφαλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ και τσιμένι αναμεμειγμένα σε ίσες ποσότητες. Αν κάτι σας λείπει το παραλείπετε. Όλα τα μπαχαρικά πάντως θα τα βρείτε σε μπαχαράδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου