Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ













Τι θα φάμε σήμερα; Όπως (σχεδόν) κάθε Κυριακή, φτιάχνουμε πάντα ένα φαγητό χορταστικό και ίσως λίγο περισσότερο μπελαλίδικο από τις καθημερινές. Όμως το σημερινό πιάτο δεν είναι δύσκολο στην παρασκευή του, αλλά είναι εξαιρετικά νόστιμο! Είναι ένας τρόπος να μαγειρέψετε το κουνέλι που θυμίζει χωριάτικο φαγητό μαγειρεμένο από τη γιαγιά! Ιδιαίτερα αν το συνοδεύσετε με μακαρόνια πασπαλισμένα με χωριάτικη μυζήθρα (όπως εμείς) ή με ένα λευκό πιλάφι!

Υλικά:
  • 1 kg. κουνέλι σε μερίδες
  • 500 gr. μανιτάρια σε φέτες
  • 1 φρέσκο σκόρδο ψιλοκομμένο (ή 3-4 σκ. ξερό)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/4 φλ. μηλόξιδο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
Για τη μαρινάδα:
  • 3 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Μπαχάρι σε κόκκους
  • Πιπέρι άσπρο

Εκτέλεση:
Μαρινάρω αποβραδίς το κουνέλι με το κρασί και τα μπαχαρικά. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρω το κουνέλι. Μόλις ροδίσει το αφαιρώ. Προσθέτω λίγο λάδι ακόμα (αν χρειάζεται) και σωτάρω τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Μόλις μισομαραθούν προσθέτω τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν και αυτά προσθέτω το κουνέλι, ανακατεύω και σβήνω με το μπαλσάμικο. Βράζω για 1' και σβήνω με το μηλόξιδο. Βράζω ακόμα 1' και προσθέτω τη μαρινάδα η οποία θα πρέπει να σκεπάζει το κρέας κατά τα 2/3 του (αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό). Βράζω σε μέτρια προς σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει (περίπου 1 ώρα με 1 ώρα και 10' ανάλογα το κουνέλι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου