Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

PULAO ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (नारंगी पुलाव)













Συνήθως όταν χρειαζόμαστε ένα συνοδευτικό για τα κρέατα ή τα ψάρια που ψήνουμε στη σχάρα ή ακόμα και για ορισμένα φαγητά κατσαρόλας, φτιάχνουμε ένα απλό λευκό σπυρωτό ρύζι. Πολλές φορές το αρωματίζουμε κιόλας με διάφορα μπαχαρικά. Το ρύζι που παρουσιάζουμε σήμερα έχει αρωματιστεί και με χυμό πορτοκάλι! Η συνταγή προέρχεται από την επαρχία Μαχαράστρα της Ινδίας και είναι πανεύκολη! Επομένως τη συνιστούμε όχι μόνο για ινδικές συνταγές, αλλά και για οτιδήποτε άλλο θελήσετε.

Υλικά:
  • 1 φλ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 φλ. χυμός πορτοκάλι
  • 1/3 φλ. πορτοκάλι πολτοποιημένο (καθαρισμένο από τις μεμβράνες)
  • 1 μικρό ξύλο κανέλας
  • 2 σπόρους καρδάμωμο
  • 5 γαρίφαλα
  • Λίγο σαφράν
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Αναμειγνύω το χυμό του πορτοκαλιού, τον πολτό και ακόμα 1/2 φλ. νερό.
  2. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρω την κανέλα, το καρδάμωμο και τα γαρίφαλα. Προσθέτω το ρύζι και το σωτάρω μέχρι να λαδωθεί καλά. Προσθέτω τα υγρά και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω και κλείνω το καπάκι. Μόλις ξεκινήσει να βράζει, χαμηλώνω στο χαμηλό τη φωτιά και βράζω για 10' μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά. Ανακατεύω 1-2 φορές στο ενδιάμεσο. Έπειτα κατεβάζω την κατσαρόλα απ' τη φωτιά και την αφήνω σκεπασμένη για λίγο. Ξεσκεπάζω και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου