Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΣΚΑΛΟΠΙΝΙΑ ΑΛΑ ΠΙΤΣΑΪΟΛΑ (CARNE ALLA PIZZAIOLA)













Η ιταλική κουζίνα έχει την τιμητική της σήμερα, με μία αυθεντική παραδοσιακή συνταγή από τη Νάπολη που φτιάξαμε ακολουθώντας τη συνταγή της Accademia Italiana della cucina (δηλαδή της Ιταλικής Ακαδημίας Κουζίνας - ναι, υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ιταλία, με όλες τις παραδοσιακές συνταγές της χώρας καταχωρημένες!) σε μία μίνι παραλλαγή που περιλαμβάνει ελιές και κάπαρη. Θα σας αφήσουμε να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας αφού τη φτιάξετε και τη δοκιμάσετε!

Υλικά:
  • 1 kg. μοσχαρίσιο κιλότο σε λεπτές φέτες κοπανισμένες
  • 500 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1,5 κ.σ. κάπαρη ξεπλυμένη
  • 10 πράσινες ελιές σε φετάκια χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρω τα σκαλοπίνια (τα οποία έχω αλατίσει ελαφρά) για 1' από κάθε πλευρά και τα κρατάω στην άκρη.
  2. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα και προσθέτω την κάπαρη και τις ελιές. Σοτάρω για 1'-2' και σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τη ντομάτα το βασιλικό, το αλάτι, τη ζάχαρη και λίγο νερό. Βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20'.
  3. Προσθέτω το κρέας στη σάλτσα και το αφήνω να βράσει με τη σάλτσα για άλλα 30' ή όσο χρειαστεί για να μαλακώσει καλά. Αν χρειαστεί στο ενδιάμεσο προσθέτω λίγο νερό. 3' πριν σβήσω τη φωτιά προσθέτω μπόλικη ρίγανη.
  4. Σερβίρω με ρύζι, μακαρόνια ή πατάτες τηγανιτές και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου