Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ













Η σημερινή συνταγή είναι ένα πασίγνωστο ελληνικό παραδοσιακό πιάτο που λίγο-πολύ το γνωρίζουν οι πάντες. Επομένως δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Όπως πάντα σας παρουσιάζουμε την οικογενειακή μας συνταγή και σας ευχόμαστε καλή όρεξη!

Υλικά:
  • 250 gr. γίγαντες μουλιασμένοι για 8 ώρες
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 καρότα σε μικρά φετάκια
  • 1 χούφτα σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά καυτερή κομμένη στη μέση
  • 250 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
  1. Βράζω τους γίγαντες για 1 ώρα και τους στραγγίζω.
  2. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα καρότα και μετά προσθέτω τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν προσθέτω τη ντομάτα, το βασιλικό, το σέλινο, τα μπαχαρικά και λίγο νερό. Βράζω για 15'.
  3. Σε pyrex ή ταψί ανακατεύω τους γίγαντες με τη σάλτσα και ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 30' προσέχοντας να μη στεγνώσει εντελώς η σάλτσα.
  • Αν θέλω προς το τέλος του βρασίματος των γιγάντων αλατίζω το νερό. Αλλιώς προσθέτω λίγο παραπάνω αλάτι στη σάλτσα, όσο πρέπει ώστε να αλατιστούν και οι γίγαντες όταν τα ανακατέψουμε όλα μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου