Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ ΚΑΙ OYSTER SAUCE (麻油及蚝油鸡)














Επανερχόμαστε σήμερα μετά από αρκετή απουσία στις κινέζικες συνταγές! Η σημερινή πραγματικά είναι απλούστατη και πεντανόστιμη! Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να προμηθευτείτε σησαμέλαιο και oyster sauce μαζί με λίγο ρύζι από ένα μεγάλο σουπερμάρκετ και είστε έτοιμοι να απολαύσετε κάτι ξεχωριστό! Μια λεπτομέρεια: Οι Κινέζοι θεωρούν το συνδυασμό τζίντζερ και σησαμέλαιου που περιέχει η συνταγή σαν εξαιρετικό συνδυασμό που κάνει καλό στις λεχώνες και βοηθά στην ανάκτηση των δυνάμεων μετά από μια γέννα!

Υλικά:
  • Κοτόπουλο σε παϊδάκια χωρίς την πέτσα (~1 kg.)
  • 1 κομμάτι τζίντζερ σε φετάκια
  • 5 μανιτάρια σε φετάκια
  • Πιπέρι άσπρο
  • Σησαμέλαιο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι σε διαγώνιες λωρίδες
Για τη σάλτσα:
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. oyster sauce
  • 2 κ.σ. mirin

Εκτέλεση:
Αναμειγνύω όλα τα υλικά της σάλτσας. Σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι με λίγο σησαμέλαιο σωτάρω το κοτόπουλο μαζί με το τζίντζερ μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτω τα μανιτάρια και σωτάρω για 2' ακόμα. Προσθέτω τη σάλτσα, το πιπέρι και νερό μέχρι να καλύπτεται το κρέας κατά τα 2/3. Βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 20' ή μέχρι να γίνει το κρέας. Στο τέλος πρέπει να εξατμιστεί όλο το νερό και να μείνει μόνο η σάλτσα. Αν περισσεύει νερό απλά δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί. Σερβίρω με ρύζι ατμού.
  • Το mirin θα το βρείτε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα. Αν δεν το βρείτε αντικαταστήστε το με ούζο ή τσίπουρο και προσθέστε λίγη ζάχαρη (περίπου 1/2 κ.γ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου