Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ













Μετά τις πολλές νηστίσιμες συνταγές που φτιάξαμε πριν το Πάσχα, είναι καιρός να παρουσιάσουμε και μερικές συνταγές με κρέας. Το αρνί είχε γενικά την τιμητική του αυτές τις μέρες, αλλά η σημερινή μας ανάρτηση είναι μια σμυρνέικη συνταγή για μοσχάρι με ελάχιστες δικές μας μικροπροσθήκες. Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο, με λίγα και ξεκάθαρα υλικά και γεύση μοναδική!

Υλικά:
  • 1 kg. μοσχαρίσια σπάλα σε μερίδες
  • 300 gr. ξερά φασόλια μουλιασμένα για 8 ώρες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
  • 1 γλυκιά πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 500 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • Πάπρικα
  • Αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Βράζω τα φασόλια για 1 ώρα και στραγγίζω. Δεν αλατίζω.
  2. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρω το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά απ' όλες τις μεριές και το αφαιρώ. Προσθέτω λίγο ακόμα ελαιόλαδο (αν χρειάζεται) και σωτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω και το κρέας, ανακατεύω και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω τη ντομάτα, το μαϊντανό και τα μπαχαρικά και αρκετό νερό να καλυφθεί το κρέας καλά, αλλά δεν αλατίζω ακόμα. Βράζω για 45' σε μέτρια φωτιά και προσθέτω τα φασόλια. Βράζω ακόμα 45' ή μέχρι να γίνουν. Αλάτι προσθέτω στα τελευταία 10' του μαγειρέματος. Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου