Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΟΥΖΟ














Τώρα που καλοκαιριάζει, οι μέρες σηκώνουν παραλία, τάβλι και για τους μερακλήδες ένα ουζάκι με τον κατάλληλο μεζέ. Και τι καλύτερο να συνοδεύσει ένα ούζο δίπλα στο κύμα από έναν πικάντικο ουζομεζέ με σουπιές που τον απολαμβάνουμε με ζεστό ψωμί για τις γνωστές βούτες! Το καλό βέβαια με τη συνταγή αυτή είναι πως αν προσθέσετε λίγη παραπάνω ντομάτα έχετε μια υπέροχη σάλτσα για ζυμαρικά ή ρύζι και επομένως ένα νοστιμότατο κύριο πιάτο! Επίσης μη διστάσετε να προσθέσετε καυτερές πιπεριές κατά το γούστο σας...

Υλικά:
  • 500 gr. σουπιές σε μέτρια κομμάτια
  • 200 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. ούζο
  • 5 σκ. σκόρδο σε φετάκια
  • 1 χούφτα μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορο
  • Πιπέρι σε κόκκους
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σωτάρω ελαφρά τις σουπιές με το σκόρδο, το πιπέρι, το μαραθόσπορο και την πιπεριά και σβήνω με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί προσθέτω τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά και βράζω σε μέτρια φωτιά για 30'. Αν χρειάζεται προσθέτω λίγο νερό. Στο τέλος πρέπει η σάλτσα να μείνει με το λάδι της χωρίς υγρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου