Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

ΜΠΡΙΑΜ














Το καλοκαίρι έχει μπει επίσημα εδώ και λίγες μέρες, αν και (ευτυχώς) οι πολύ μεγάλες ζέστες ακόμα δεν έχουν αρχίσει. Όμως αυτός ο ζεστός καιρός δεν ευνοεί την υπερκατανάλωση βαριών φαγητών με πολλά κρέατα και λιπαρά τα οποία επιβαρύνουν τον οργανισμό. Αντίθετα προσφέρεται για λαχανικά τα οποία αφθονούν. Έτσι, λοιπόν... μπριάμ! Όλα τα αρώματα του καλοκαιριού στο πιάτο!

Υλικά:
  • 700 gr. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 300 gr. κολοκύθια σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια σε σκελίδες
  • 5 σκ. σκόρδο σε φετάκια
  • 2 πιπεριές κέρατα ή Φλωρίνης χοντροκομμένες
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 χούφτα βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 500 gr. ντομάτα τριμμένη
  • Πάπρικα
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Αναμειγνύω όλα τα υλικά σε ταψί και τα ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα. Στη συνέχεια αυξάνω τη θερμοκρασία στους 220°C και ψήνω για ακόμα 30'. Στο τέλος το φαγητό πρέπει να έχει μείνει με το λάδι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου