Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ













Τις προάλλες φάγαμε ψητά ψάρια και προτιμήσαμε να τα συνοδεύσουμε με πατάτες φούρνου. Φτιάξαμε, λοιπόν, αυτή τη συνταγή και στρώσαμε το τραπέζι. Όμως, η γεύση που προέκυψε ήταν τόσο εθιστική που "αναγκαστήκαμε" να καταγράψουμε τη συνταγή μας λεπτομερώς, να τη φωτογραφίσουμε και να την αναρτήσουμε στο blog μας! Συνοδέψτε τα ψητά σας με αυτές τις πατάτες και ίσως ξεχάσετε τις τηγανητές!

Υλικά:
  • 500 gr. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 πιπεριά κέρατο χοντροκομμένη
  • Κάρι
  • Κόλιαντρο
  • Λεμονοθύμαρο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά, ρίχνοντας τα μπαχαρικά και τα αρωματικά στις αναλογίες που προτιμώ καθώς και λίγο νερό. Ψήνω στο φούρνο στους 220°C για περίπου 40' και έπειτα χαμηλώνω στους 200°C και ψήνω μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες (φυσικά ο χρόνος εξαρτάται από την ποιότητα της πατάτας, το φούρνο κλπ.). Ενδιάμεσα θα χρειαστεί να προσθέσω νερό ώστε να μη στεγνώσει το ζουμί. Το προσθέτω σταδιακά και σε μικρή ποσότητα κάθε φορά, αναλόγως πόσο χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου