Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

KABAB MAGHDOUR (كباب مغدور)













Μερικές φορές μένουμε πραγματικά κατάπληκτοι με το πόσο νόστιμα φαγητά μπορούν να προκύψουν από ελάχιστα υλικά! Παράδειγμα το σημερινό μας πιάτο από το Μαρόκο. Περιέχει μόνο κρέας και κρεμμύδια μαζί με λίγα (αλλά συγκεκριμένα) μπαχαρικά. Μπορείτε να το φτιάξετε σπίτι σας ανά πάσα στιγμή και σας εγγυόμαστε ότι θα δε θα μείνει μπουκιά! Καλές και οι ατελείωτες λίστες με τα υλικά που χρειάζονται ορισμένες συνταγές, αλλά η συγκεκριμένη εκμηδενίζει αυτή τη λογική με τρόπο αποστομωτικό! Θα την ξαναφτιάξουμε το συντομότερο!

Υλικά (για 2 μερίδες):
  • 500 kg. μοσχαρίσια σπάλα σε μέτριους κύβους
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 καλή πρέζα σαφράν
  • Λίγος κουρκουμάς
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα κρεμμύδια και τα αφήνω σε μέτρια φωτιά να ψηθούν για 10' μέχρι να μαλακώσουν καλά (αν χρειαστεί προσθέτω 1-2 κ.σ. νερό για να μη στεγνώσει τελείως η κατσαρόλα). Προσθέτω το κρέας και σοτάρω για λίγο. Προσθέτω το σαφράν, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι και νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας κατά τα 2/3. Βράζω το φαγητό για 40' και έπειτα προσθέτω την πάπρικα και την κανέλα και βράζω ακόμα 30' ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να χυλώσει η σάλτσα. Σερβίρω με αρωματικό ρύζι basmati το οποίο αρωματίζω και αυτό αν θέλω με λίγο σαφράν.
  • Ο συνδυασμός των μπαχαρικών είναι το κλειδί της συγκεκριμένης συνταγής. Είναι αυτά που δίνουν την ξεχωριστή γεύση στο πιάτο. Ειδικά το σαφράν! Αν δεν έχετε, καλύτερα να προτιμήσετε κάποιο άλλο πιάτο.
  • Συνήθως η συνταγή μαγειρεύεται με αρνί. Εμείς χρησιμοποιήσαμε μοσχάρι το οποίο επίσης χρησιμοποιείται (αν και σπανιότερα). Ό,τι από τα δύο σας αρέσει καλύτερα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου