Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΣΙΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ













Θεωρούμε ότι τα σχόλια για το σημερινό μας πιάτο περιττεύουν! Μπορούμε απλώς να πούμε ότι είναι από τους αγαπημένους μας τρόπους να μαγειρεύουμε το κατσικάκι μαζί με το γιουβέτσι και το φρικασέ! Πρόκειται φυσικά για την οικογενειακή μας συνταγή που τη φτιάχνουμε ανελλιπώς όταν οι αγκινάρες είναι στην εποχή τους αλλά κάλλιστα μπορεί να γίνει και με κατεψυγμένες. Χωρίς άλλη καθυστέρηση, λοιπόν...

Υλικά (για 4 μερίδες):
  • 1 kg. κατσίκι σε μερίδες
  • 5 αγκινάρες κομμένες στη μέση
  • 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρέας και προσθέτω το κρεμμύδι. Μόλις γίνει διαφανές και μαλακώσει προσθέτω τη ντομάτα. Βράζω το κρέας με τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 30'. Προσθέτω τις αγκινάρες, τις πατάτες και τον άνηθο και βράζω ακόμα 30' ή μέχρι να μαλακώσουν καλά οι αγκινάρες. Συνοδεύω με ζεστό ψωμί.

1 σχόλιο: