Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ













Τις τελευταίες Κυριακές έχουμε σταματήσει τις καθιερωμένες αναρτήσεις γιατί όπως και να το κάνουμε η θάλασσα είναι πιο δελεαστική! Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε μαγειρεύουμε για να φάμε! Παράδειγμα το σημερινό πιάτο που παρασκευάσαμε αφού είχαμε απορροφήσει μπόλικο ήλιο στην πλαζ και είχαμε πεινάσει λίγο... Εύκολο και σχετικά γρήγορο, αφού γίνεται σε 40' μαζί με την προετοιμασία του! Στα υλικά της συνταγής συμπεριλαμβάνεται και ένα μπουκάλι μπύρα. Εμείς συστήνουμε δύο! Το ένα όμως θα το πιείτε μαζί με το φαγητό, παγωμένο! Όσο για το φαγητό... σε εμάς δεν περίσσεψε ούτε μπουκιά!

Υλικά (για 2 μερίδες):
  • 500 gr. κοτόπουλο σε παϊδάκια χωρίς την πέτσα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μπουκάλι μπύρα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1 χούφτα κόλιαντρος ψιλοκομμένος
  • Δεντρολίβανο
  • Θρούμπι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κοτόπουλο και το αφαιρώ. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις ξανθύνουν και μαλακώσουν προσθέτω ξανά το κοτόπουλο, ανακατεύω και σβήνω με τη μπύρα και το βράζω μέσα σε αυτή μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (στις αναλογίες που προτιμώ) εκτός από τον κόλιαντρο για 30' σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στο τέλος πρέπει να έχει προκύψει μια πηχτή και δεμένη σάλτσα. Αν παρ' ελπίδα το φαγητό παραστεγνώσει προσθέτετε λίγο νερό. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και τον κόλιαντρο, ανακατεύω καλά και σερβίρω με ένα ρύζι της αρεσκείας μου.
  • Ευχαριστούμε τη φίλη του blog Νεφέλη για την έμπνευση με τη μπύρα. Επιφυλασσόμαστε στο μέλλον για τη δική της εκδοχή μπυρομαγειρέματος!
  • Η συνταγή είναι αφιερωμένη στη Χριστίνα για την πολύτιμη βοήθειά της στη γευστική δοκιμή και την κατανάλωση του συγκεκριμένου φαγητού μέχρι τελευταίου "ψίχουλου"!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου