Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ













Στο σπίτι μας ανέκαθεν ήμαστε οπαδοί της μακαρονάδας. Μας αρέσει σε όλες τις εκδοχές της. Έτσι πάντα αναζητούμε καινούριες συνταγές και καινούριες ιδέες για να φτιάχνουμε όχι μόνο νόστιμα, αλλά και ελαφρά και υγιεινά πιάτα με ζυμαρικά. Ένα καταπληκτικό πιάτο που πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις είναι το σημερινό. Περιέχει άπαχο κιμά από φιλέτο κοτόπουλου και διάφορα καλοκαιρινά λαχανικά και αρωματικά που το κάνουν ακαταμάχητο! Όποιος τυχόν αμφιβάλλει για τη νοστιμιά του συγκεκριμένου κιμά δεν έχει παρά να δοκιμάσει τη συνταγή και πιστέψτε μας, δύσκολα θα απεξαρτηθεί!

Υλικά (για 6 μερίδες):
  • 500 gr. κιμάς κοτόπουλου
  • 1 πακέτο ριγκατόνι (500 gr.)
  • 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρέ
  • 1 κολοκύθι σε καρέ
  • 1 μικρή μελιτζάνα σε καρέ
  • 1/2 φλ. κόκκινο ημίγλυκο κρασί
  • 1 χούφτα μαϊντανό και κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 750 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • 300 gr. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Πάπρικα

Εκτέλεση:
  1. Βράζω τα ριγκατόνι 2' λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. Τα τυρώνω με 200 gr. από το τυρί και τα βάζω στην άκρη.
  2. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μελιτζάνα, την πιπεριά και το κολοκύθι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το κρέας και σοτάρω ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξει χρώμα όλο. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου 2') προσθέτω τη ντομάτα, το μαϊντανό και τον κόλιαντρο. Βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20'-25' μέχρι να πιει τα υγρά της η σάλτσα. Στο τελευταίο λεπτό προσθέτω και το δυόσμο και ανακατεύω καλά.
  3. Σε βαθύ ταψί, γάστρα ή ατομικά γιουβετσάκια ανακατεύω καλά τα ριγκατόνι με τον κιμά και πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί και την πάπρικα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12'.
  • Μπορείτε αντί για κολοκύθι να χρησιμοποιήστε γλυκιά κολοκύθα. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε καρότο αν δεν έχετε πιπεριά ή να τα χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό ρυθμίζοντας φυσικά κατάλληλα τις ποσότητες.

2 σχόλια:

  1. na rwthsw kati.. me ti salata pisteuete oti synodeytetai kalytera ayto to soufle?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς το συνοδεύσαμε με μια ωραία χωριάτικη! Αλλά και μια πράσινη σαλάτα με γλυκόξινη vinaigrette θα του πήγαινε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή