Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ














Το σημερινό πιάτο μας κάνει πραγματικά περήφανους! Είναι άλλη μία απόδειξη ότι ένα νόστιμο πιάτο δε χρειάζεται άπειρα υλικά και εξωτικά προϊόντα, αλλά σωστό συνδυασμό καλής πρώτης ύλης, κατάλληλων αρωματικών και σωστού μαγειρέματος! Στη συγκεκριμένη περίπτωση τι καλύτερος συνδυασμός γλυκιάς κολοκύθας και καρότου με ξινό τραχανά και δυόσμο; Θα θέλαμε πολύ να ήταν δική μας ιδέα εξολοκλήρου, αλλά παρθενογένεση δεν υπάρχει πουθενά! Σημασία έχει ότι το μαγειρέψαμε, το δοκιμάσαμε πριν από σας για σας και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα! Είναι και πανεύκολο!

Υλικά: 
  • 750 gr. κολοκύθα σε κύβους
  • 1 φλ. ξινός τραχανάς από αλεύρι
  • 1 καρότο σε λεπτά φετάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα σε καρέ
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 χούφτα δυόσμος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση: 
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και προσθέτω την κολοκύθα και το καρότο με το κύμινο. Σοτάρω για 5' να μαλακώσουν ελαφρώς και προσθέτω τη ντομάτα. Ανακατεύω και προσθέτω νερό να σκεπάσει τα υλικά. Βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10' μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα αλλά όχι να λιώσει. Προσθέτω τον τραχανά και βράζω ακόμα 10' περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει το φαγητό, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτω ζεστό νερό σε μικρές ποσότητες αν κρίνω ότι χρειάζεται. Στο τέλος προσθέτω το δυόσμο, ανακατεύω και σερβίρω ζεστό.
  • Ανάλογα τον τραχανά, ο χρόνος βρασμού μπορεί να διαφοροποιηθεί προς τα πάνω ή και προς τα κάτω. Αυτό το ελέγχετε δοκιμάζοντας.

2 σχόλια:

  1. Το αλατοπιπερο ποτε να το βαλω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς το προσθέτουμε πάντα προς το τέλος του μαγειρέματος. Ιδιαίτερα το πιπέρι μπορείς να το προσθέσεις στο σερβίρισμα φρεσκοτριμμένο!

      Διαγραφή