Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

ΚΟΚΚΙΝΟ ΡΥΖΙ (ARROZ ROJO)














Ένα κύριο γεύμα σαν το σημερινό απαιτεί και το κατάλληλο συνοδευτικό! Τι καλύτερο από το λεγόμενο "κόκκινο ρύζι"; Ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο από ρύζι μαγειρεμένο με ντομάτα σε μορφή σπυρωτού πιλαφιού! Πανεύκολο και ομολογουμένως απολαυστικό! Μπορεί να συνοδεύσει καταπληκτικά ψητά κρέατα ή και ψάρια ή αν προτιμήσετε αυθεντικό μεξικάνικο φαγητό, tacos, enchiladas, empanadas, burritos, quesadillas ή οτιδήποτε άλλο πιτοειδές φαγητό που καταναλώνουν στο Μεξικό... Η γεύση του είναι ντοματένια, αλλά γλυκιά και εθιστική!

Υλικά:
  • 2 φλ. ρύζι κίτρινο ανάμικτο με άγριο
  • 1 καρότο βρασμένο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 μέτρια ντομάτα
  • 1,5 κ.σ. πελτές
  • 1 χούφτα κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Καρότο βρασμένο ψιλοκομμένο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:
  1. Πολτοποιώ καλά στο multi το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα και τον πελτέ.
  2. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το ρύζι μέχρι να λαδωθούν καλά οι κόκκοι του και προσθέτω τον πολτό της ντομάτας, την πιπεριά τσίλι, τον κόλιαντρο και 3,5 φλ. νερό. Βράζω με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά για 20' περίπου ή μέχρι να πιει το ρύζι όλα τα υγρά του.
  3. Σερβίρω με επιπλέον ψιλοκομμένο βραστό καρότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου