Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ














Η συμπάθειά μας προς τα ψάρια είναι δεδομένη όπως και η συνεχής αναζήτησή μας για νέα πρωτότυπα μαγειρέματα που τα αναδεικνύουν. Έτσι και σήμερα, αφού προμηθευτήκαμε ένα ολόφρεσκο μυλοκόπι από τον ψαρά μας, αποφασίσαμε να το κάνουμε στη λαδόκολλα, γιατί αφενός λόγω του μεγέθους του (1 kg.) ήταν πιο βολικό να το βάλουμε στο φούρνο και αφετέρου δε θα χρειαζόταν να σκοτιστούμε και πολύ, αφού απλά θα αρκούσε να χρονομετρήσουμε 1 ώρα ψήσιμο και θα ήμαστε έτοιμοι! Όλο το μυστικό όμως βρίσκεται στη μαρινάδα του! Σας αφήνουμε να δείτε τις λεπτομέρειες αυτού του εξαιρετικού πιάτου μόνοι σας παρακάτω!

Υλικά:
  • 1 μυλοκόπι (~1 kg.)
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ
  • Χυμός 1/4 λάιμ
  • 1,5 κ.γ. πιπέρι Σετσουάν
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. θρούμπι (ή θυμάρι αν δεν έχω)
  • 1 κ.γ. lemongrass ξερό
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1,5 κ.σ. μουστάρδα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι καπνιστό (θα το βρείτε σε μπαχαράδικα, αλλιώς βάλτε κανονικό)
Για το σερβίρισμα:
  • Χυμός λάιμ
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο multi όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από τη δάφνη. Αλείφω καλά το ψάρι με αυτήν την πάστα και το μαρινάρω για 15' περίπου. Το τυλίγω σε λαδόκολλα μαζί με τα δαφνόφυλλα και ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα. Κατόπιν παίρνω τη σάλτσα που έχει προκύψει στη λαδόκολλα, τη χτυπάω μαζί με χυμό λάιμ και λίγο ελαιόλαδο (σε αναλογίες που προτιμώ) και σερβίρω περιχύνοντας με αυτή το ψάρι. Σερβίρω με ό,τι συνοδευτικό προτιμώ. Εμείς προτείνουμε λαχανικά στον ατμό για ένα ελαφρύ και διαιτητικό αποτέλεσμα!
  • Εναλλακτική συνταγή για μυλοκόπι στη λαδόκολλα θα βρείτε εδώ.
  • Προφανώς ό,τι παρόμοιο ψάρι προτιμάτε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου