Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

PASTELITOS ΜΕ ΚΙΜΑ PICADILLO (PASTELITOS CON PICADILLO)













Το blog μας αυτές τις μέρες συμπλήρωσε 1 χρόνο παρουσίας! Το ξεκινήσαμε σαν χόμπι για τη δική μας ικανοποίηση, αλλά δεχόμαστε καθημερινά και πολύ θετικά σχόλια και αυξημένες επισκέψεις στις σελίδες μας, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνταγές μας έχουν απήχηση και πέραν του δικού μας στενού φιλικού κύκλου! Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και όσους επισκέπτονται τη σελίδα μας και μας υποστηρίζουν είτε με σχόλια είτε παρακολουθώντας τις αναρτήσεις μας. Με  αφορμή, λοιπόν, την επέτειο ενός χρόνου ύπαρξης του blog, αυτή τη βδομάδα θα παρουσιάσουμε κάτι εντελώς καινούριο! Τέσσερις συνταγές από την αμερικάνικη ήπειρο που αποτελούν ένα πλήρες γεύμα με ορεκτικό, κύριο πιάτο, συνοδευτικό, σαλάτα και ένα αγαπημένο ελληνικό γλυκό! Έως τώρα οι έθνικ συνταγές μας στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονταν από την Ασία, αλλά αυτή τη σεζόν θα διευρύνουμε τις γευστικές μας αναζητήσεις και προς την Αμερική! Ξεκινάμε χωρίς αλλή πολυλογία με το ορεκτικό μας που προέρχεται από την Κούβα! Δεν είναι τίποτε άλλο από μπουρεκάκια με φύλλο σφολιάτας γεμιστά με κιμά, μαγειρεμένο με τον Κουβανέζικο τρόπο... με ελιές και σταφίδες! Τα pastelitos παραδοσιακά μπορούν να γεμιστούν με μαρμελάδα γκουάβας και κρεμώδες τυρί ή γενικά κρεμώδες τυρί σε γλυκιά εκδοχή ή με κιμά σε στυλ picadillo που είναι και η εκδοχή που παρουσιάζουμε σήμερα! Παραδοσιακά χρησιμοποιείται φύλλο σφολιάτας, αν και προφανώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όποιο άλλο είδος φύλλου προτιμάτε. Όπως και να 'χει όμως, έχουμε να κάνουμε με ένα ανεπανάληπτα νόστιμο ορεκτικό που θα το επαναλάβουμε συντομότατα! Δοκιμάστε το οπωσδήποτε! Θα μας θυμηθείτε!

Υλικά (για 24 pastelitos):
  • 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
  • 500 gr. κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • 350 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 12 πράσινες ελιές γεμιστές κομμένες σε φετάκια
  • 1/2 χούφτα κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. σταφίδες
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 αβγό (για άλειμμα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν προσθέτω τον κιμά και σοτάρω μέχρι να ψηθεί και να στεγνώσει από τα υγρά του. Προσθέτω την πάπρικα, ανακατεύω καλά και σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ (μετά από 2' περίπου) προσθέτω τη ντομάτα και τον κόλιαντρο. Μόλις πάρει βράση, προσθέτω τις ελιές και τις σταφίδες. Βράζω για 25' περίπου ή μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του.
  2. Κόβω το κάθε φύλλο κρούστας σε 12 τετράγωνα κομμάτια και βάζω επάνω σε καθένα απ' αυτά περίπου 2 κ.σ. απ' τον κιμά. Το τυλίγω όπως μου αρέσει σε μικρό πακετάκι. Αλείφω εξωτερικά με αβγό και ψήνω στο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 25' περίπου. Αν δεν έχει ο φούρνος λειτουργία αέρα θα χρειαστείτε σίγουρα 10'-15' παραπάνω (ελέγχετε ανάλογα).

2 σχόλια: